Искрено и лично - Димо

Искрено и лично Димо

“Аз съм мъж на 31г. още от ранна тинейджърска възраст имам проблем с алкохола, но тогава не съм го осъзнавал. В началото се събирах с приятели “на по чашка”, но пък колко да са ми били приятели , само за едото пиене…


От малък бях възприел, че да пиеш е нещо мъжкарско и че така е редно, защото в моето семейство, винаги се е правел домашен алкохол и аз си мислих, че като пия,ще съм по-зрял мъж. От алкохола ми падаха задръжките. Въобразявах си,че ставам по-контактен и не усетих как изгубих контрол и пиех докато не загубя съзнание. Понякога пиех с цел да сваля някое момиче,защото ме беше срам да я заговоря, когато съм
трезвен,но истината беше,че само се излагах и нищо не се получаваше.


Когато влязох в казармата за първи път усетих, че алкохола ми е пречка и исках да се откажа, но всичките ми усилия бяха напразни.


През годините правих и други опити да спра пиенето,но все неуспешно.Случи се така, че посегнах и към наркотиците. Не съм осъзнавал, че съм безсилен пред зависимостта си и не мога да се справя с този мой проблем сам.

Започнах да търся помощ и мои приятели, които са имали същия проблем, ми казаха да се обърна към Терапевтични общности.


Пробвах на няколко места,но все не издържах докрай…
Сега съм тук в “БИЛАНИ” и ремисията ми продължава вече 5 месеца. Чувствам се прекрасно. Изчезнаха дори нощните кошмари. Спокоен съм и съм оптимист,защото започнах да осъзнавам пълноценността на живота.


Тук открих хора,които ме разбират, може би, защото са минали по същия път. Тук се уча да съм отговорен към себе си и към другите.
Хората от екипа са тези, които ме направляват и водят напред, защото навън съм бил неразбиран и дори сред много хора съм се чувствал сам.


Тук съм, за да разбера кой съм и за какво се боря. Аз най-вече се боря със себе си, за да разбера защо пия,какво ме кара да се чувствам самотен….Искам да живея истински живот, а не този, който съм живял, изпадайки в състояние на безпаметност. Искам родителите ми да са спокойни и да ми простят всички притеснения, които съм им причинявал през годините.


Аз вярвам, че ще успея и полагам усилия всеки ден.Искам да открия нещото, което мога да правя най-добре, а за това ми помагат хората-от групата и от екипа,които тук са до мен и ми помагат много.Знам,че ще продължавам да лекувам зависимостта си именно на това място, за да живея живота си чист и трезвен.

Димчо

Scroll to Top